Skip to content

Az Emberi Méltóság Tanácsa tett látogatást a debreceni görögkatolikus roma szakkollégiumban

Lelkivezetőnk, Kapin István atya meghívásának köszönhetően december első hétvégéjén láthattuk vendégül az Emberi Méltóság Tanácsának vezetőit és tagjait; Dr. Lomnici Zoltánt, a Tanács elnökét, Dr. Szunai Miklóst, a szervezet főtitkárát, illetve Kathy-Horváth Lajost és Weisz Péter tagokat.

Az Emberi Méltóság Tanácsa egy olyan civil szervezet, melynek tagjai elismert közéleti személyiségek, tudósok, művészek, sportolók. Munkájuk célja az emberi méltósághoz való jog tiszteletben tartásának támogatása. Céljaik elérése érdekében számos tevékenységet végeznek, így például önerőből segítenek hátrányos helyzetű roma fiatalokat.

Vendégeink bemutatták nekünk életpályájukat, tevékenységüket, jó tanácsokkal látták el a szakkollégistákat. Az elmondottak igen hasznosak voltak, hiszen az előadók személyében igazán sikeres pályát befutott embereket ismerhettünk meg. Dr. Lomnici Zoltán 2002 és 2009 között a Legfelsőbb Bíróság elnöke volt, Szunai Miklós építész, többek között a Széchenyi Tudományos Társaság elnöke, Kathy-Horváth Lajos hegedűművész, zeneszerző, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója, Weisz Péter pedig a Bugát Pál Kórház főigazgatója, a Gyöngyösi Zsidó Hitközség elnöke.

Szakkollégistáink értékes tanácsokat kaptak karrierre, életfelfogásra, sikerességre vonatkozóan. Egy-egy program, tréning során időnként előjön a kérdés, hogy mi az, amit a leginkább köszönnek a szakkollégiumnak a hallgatók; ilyenkor sokszor fogalmazódik meg válaszul, hogy olyan fontos emberekkel találkozhatnak itt, akikkel egyébként valószínűleg soha nem lett volna lehetőségük megismerkedni. Ez a látogatás ennek volt jó példája; mely hasznára válik a fiataloknak.