Skip to content

Címvédés a KRSZH Focikupán

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatországos teremlabdarúgó tornája. Mivel a tavalyi esztendőben az újoncként diadalmaskodó debreceni görögkatolikus kollégiumunk a vándorserleg megnyerése mellett, az ezévi rendezés jogát is megszerezte.Idén arangos torna helyszínét ahajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ Tornacsarnoka biztosította. A megnyitó ünnepség Kocsis Fülöp érsekatya szavaival indult, majd a KRSZH elnöke Laborczi Géza köszöntötte a résztvevő csapatokat. Házigazdaként Kapin Istvánlelkiigazgató és Rózsahegyiné Juhász Éva intézményvezetőnyitotta meg az idei tornát. Intézményvezetőnk elmondta, hogy az idei teremtorna Farkas János magyar olimpiai válogatott futballista születésének 75 évfordulója emlékének tiszteleg. Meghívott vendégként részt vett Herczeg András DVSC ügyvezetője., Sztojka Attila és Rácz Tibor az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságáról.

Hagyományoknak megfelelően a házigazda – Hajdúdorogi Főegyházmegye –csapatailletve az EMMI Szociális ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság csapatanyitómérkőzésével indult, amely a Főegyházmegye sikerével zárult. Sorsolást követően szakkollégiumi csapatunk,,B” jelzésű csoportba került besorolásba, ahogyan a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium csapata, illetve a Budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium csapata is. Csapatunk első mérkőzéseként, a Miskolci GörögkatolikusCigány Szakkollégium csapatával vette kezdetét, végül 5:0 arányú győzelmet könyvelvettünk el a testvér szakkollégium ellen.Gólszerzőink a következő játékosok voltak: /Horváth István, Balázs Ádám, Sipos Mihály, Kapin István, Balogh Róbert/.

Következő összecsapásunkat már 3 ponttal a zsebünkben kezdtük el a Budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium ellen. Nem indult számunkra jól a mérkőzés, az első játékrészben kétgólos hátrányba kerültünk előbb Antal István, később Oláh Attila góljaival. A második játékrészben csapattársam Balázs Ádám két góljának köszönhetően sikerült a hátrányunkat kompenzálni. A mérkőzésen több gól nem született, így a jezsuiták ellen 1 pontot értünk el. Csoportunk záró mérkőzéseként a jezsuiták csapata, illetve miskolci görögkatolikusok csapatának játékát láthattuk, ahogyan a kialakult szurkolótáboroktagjai is, amely végül (2:0 arányban) a jezsuiták örülhettek a 3 pontnak, így már ők is szintén 4 ponttal rendelkeztek, ahogyan előzőleg már mi is bebiztosítottuk csoport továbbjutásunkat. Ezzel a vereséggel a miskolciak mehettek is átöltözni. Csoportmérkőzések befejezésével,(4 ponttal, 7:2 arányú jobb gólkülönbséggel) csoportelsőként zártuk a csoportunkat. Második továbbjutóként a jezsuiták csapata örvendezhetett. Az,,A” jelű csoportban a 100%-os teljesítményt nyújtó nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium(6 ponttal 7:4 gólkülönbséggel) nyerte meg csoport mérkőzésüket, második továbbjutóként az újonc hajdúböszörményi Lippai Balázs Roma Szakkollégium csapata örülhetett, míg a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium csapata búcsúzott. A ,,C” jelzésű csoportban a szintén újoncként bemutatkozó pécsiWlislocki Henrik Szakkollégium csapata 100%-os teljesítményével (6 ponttal 8:4 arányú gólkülönbséggel) csoportgyőzteskéntvárhatta a következő helyosztó mérkőzését, ahogyan a második helyezett debreceniWáli István Református Cigány Szakkollégium csapata (3 ponttal 15:5 arányú gólkülönbséggel). Az újoncként induló Budapesti Református Cigány Szakkollégium csapata búcsúzott a további küzdelmektől. Ebédet követően, egyenes kiesési rendszerben folytatódtak a továbbjutó csapatok párharcai. A jezsuiták csapata 2:1 arányú győzelemmel búcsúztatták a nyíregyházi evangélikusok csapatát. A következő mérkőzésen a debreceni reformátusokkal játszottunk. Így a két debreceni intézmény csapata mérkőzhetett meg egymással a dobogós helyezésért. Számunkra az első játékrészben nem indult jól a mérkőzés, Danó Henrik góljával hátrányba kerültünk. A második játékrészben sikerült kiegyenlítenünk Sipos Mihály csapattársamnak köszönhetően, később szintén csapattársam Balogh Róbertnek köszönhetően 2:1 arányban megnyertük a mérkőzést. A középdöntő utolsó mérkőzésén, ,,újoncderbi” vette kezdetét, azaz a pécsi csapat illetve a hajdúböszörményi csapat mérkőzését láthattuk,melyen a hajdúböszörményi csapat 3:0 arányban diadalmaskodott a pécsi csapattal szemben.

A dobogós helyezés tudatában újabb mérkőzés várt ránk a csoportkörünkben döntetlent játszó budapesti jezsuita csapat ellen. A gólokban gazdag találkozón 7:0arányú győzelemnek örülhettünk: Gólszerzők a következő csapattársaim voltak: (Balogh Róbert 3, Kóti Tibor 3, Sipos Mihály).

Következő dobogós mérkőzésünket a hajdúböszörményi csapat ellen játszottuk. Az első játékrészben Sztempjén Krisztián góljával hátrányba kerültünk. A fordulást követően csapattársam Balogh Róbert jóvoltából sikerült kiegyenlítenünk. A mérkőzés több gólt nem hozott, így 4 ponttal 8:1 arányú gólkülönbséggel fejeztük be a dobogós helyosztónkat. A torna utolsó mérkőzését a budapesti jezsuiták csapata illetve a hajdúböszörményi csapat vívták meg egymással, ami 0:0 arányú döntetlennel zárult.

Az eredményhirdetés következett, ahol a következő eredmények születtek:

I. Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium/Debrecen/ 4 pont

II. Lippai Balázs Roma Szakkollégium /Hajdúböszörmény/ 2 pont

III. Jezsuita Roma Szakkollégium /Budapest/ 1 pont

Legsportszerűbb csapat:Református Cigány Szakkollégium /Budapest/

Gólkirály:Danó Henrik 7 góllal Wáli István Református Cigány Szakkollégium /Debrecen/

Legjobb kapus:Orosz-Tóth Mihály 4 kapott gól SzentMiklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium /Debrecen/

Legjobb mezőnyjátékos:Sipos MihálySzentMiklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium /Debrecen/

Eredményhirdetést követően László Gyula (többszörös Guiness rekorder) produkcióját láthattuk. Vacsorát követően Karaván família együttes zenés vidám estéjét élvezhettük. Büszke vagyok minden egyes csapattársamra, hogy higgadt, szép játékkal második alkalommal is sikerült megnyernünk a vándorkupát, illetve a KRSZH focikupa történetében sikerült az első címvédés. A 2018-as KRSZH focikupát a Lippai Balázs Roma Szakkollégiummal közösen fogjuk megszervezni. Az idei focikupát a véradási lehetőséggel bővítettük,a lelátókon elhelyezkedő szurkolóknak társasjátékozhattak. Köszönet illeti a nap folyamán a véradókat. Nagyon sok szeretettel várjuk vissza a csapatokat a jövő évi KRSZH focikupára!

A program a „Hittel a tehetségért – NTP-SZKOLL-B-M-16-0007 pályázat keretében valósult meg.

Posváncz József