Skip to content

Ruhaosztás a Balogh Sándor utcában

Október 18-án újra Hajdúdorog felé vezetette a Teremtő a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatóit. Budai János diakónus és Oláhné Balogh Tímea (Roma Láng Egyesület) a szakkollégiummal közösen ruha adományokat osztottak a település szegregátumában. Az ősz beköszöntével nagy szükség van a melegebb ruhára. Ennek enyhítésére érkeztek az adományok a telepre.

Délutánra a helyszínre sereglett a szegregátum apraja-nagyja. Közösen, egymásnak segítve válogatták a számukra szükséges ruhadarabokat. A szakkollégisták őszinte mosollyal, boldogan álltak be segíteni a munkálatokba. Valószínűleg ezt a helyiek is érezték, mert nagyon közvetlenül és nyitottan társalogtak a hallgatókkal. Jó volt látni a csöppségek szemében a huncutságot és az örömöt, egy számukra tetsző darab láttán. Sokszor a hallgatók tanácsára döntöttek egy-egy ruha mellett az emberek. Szerencsére mindenki talált magának valamit, ám még így is maradt az adományokból, amelyek egy következő alkalommal kerülnek kiosztásra.

A haza indulás előtt még megálltunk a nemrég megszentelt Mária ikon előtt ahol János atyától úgy vettünk búcsút, hogy legközelebb ugyanitt találkozunk.

Fotó és szöveg: Molnár Zoltán